Kızarmış gibi lezzetli, haşlanmış gibi hafif! Tadına doyum olmayan soslu yumurta tarifi

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiEvde pratik ama lezzetiyle sofrada fark yaratacak bir tarif arıyorsanız, bu yöntem tam size göre. Kızartma yağıyla uğraşmadan, sadece kaynayan suyun içinde pişen yumurtalarla yapılan bu tarif, hem hafif hem de şaşırtıcı derecede doyurucu. İşte detayları.

Yumurtayı doğrudan kaynayan suya dökerek hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif, lezzetine doyum olmayan bir kahvaltılık elde etmenizi sağlayabilir. Üstelik hazırlanışı oldukça basit.

6 yumurta
4 köy biberi
3 orta boy domates
1 orta boy soğan
5 diş sarımsak
1 biber kapya
Yarım fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber

İşe yumurtaları çırpmakla başlıyoruz. Geniş bir kaseye yumurtaları kırın, bir tutam tuz ekleyin ve çatal ya da tel çırpıcıyla tamamen karışana kadar çırpmanız gerekiyor.Bu aşamada fazla köpürtmenize gerek yok; amaç yumurtanın kıvamını açmak ve içine biraz hava katmak. Tuz, hem yumurtanın tadını belirginleştiriyor hem de haşlama sırasında yumurtanın dokusunu daha iyi bir hâle getiriyor.

Yumurtaları bir anda değil, yavaş yavaş kaynayan suya dökün. Bu sırada bir kaşık yardımıyla tencerenin dibinden nazikçe karıştırarak yumurtaların dibe yapışmasını önleyin. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey sürekli karıştırmamanız. Eğer çok fazla karıştırırsanız yumurta parçaları dağılır ve çorba gibi bir görüntü ortaya çıkar.

Yumurtalar suyun içinde önce dibe çökecek, ardından yavaş yavaş yüzeye çıkmaya başlayacak. Ortalama 8 dakika boyunca, ara ara karıştırarak yumurtaları kaynatın. Bu yöntemle kızartmaya gerek kalmadan, yağı emmeden pişmiş, tam kıvamında yumurtalar elde etmiş oluyorsunuz. Ayrıca bu tarifin asıl yıldızı yumurtalar değil, onların üzerine dökülen enfes sostur.

Soğanlar pembeleşince doğranmış yeşil biberleri ve kapya biberi ekleyin. Biberlerin rengi dönüp yumuşamaya başladığında domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu salıp kıvam alana kadar orta ateşte pişirin. Bu aşamada 1 tatlı kaşığı domates salçası da ekleyerek sosun rengini ve yoğunluğunu artırabilirsiniz.

Sos kıvam aldıktan sonra baharatları ekleme zamanı gelmiş demektir. 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştırın. İsterseniz az miktarda kimyon da ekleyebilirsiniz. Böylece sosun lezzeti tamamen değişir. Ardından yarım su bardağı kadar soğuk suyu ekleyin ve sosu birkaç dakika daha kısık ateşte kaynatın. Yumurtalar sıcakken sosu dökebilir ve bu şekilde servis edebilirsiniz.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”